8 Fakta Menarik Kes Lelaki Bakar Kekasih Mengandung 6 Bulan Buat Ramai TERKEJUT !!!

| August 20, 2017 | 0 Comments

8 Fakta Menarik Kes Lelaki Bakar Kekasih Mengandung 6 Bulan Buat Ramai TERKEJUT !!! | Tragedi kematian sadis seorang wanita Ema Desrita (21) mengandung 6 bulan masih terus menjadi perhatian media indonesia.pasalnya pembunuhan itu di anggap kejam dan tidak bermoral.

Ditambah lagi suspek kejadian itu adalah kekasih mangsa sendiri yang enggan bertanggung jawab selepas mangsa mengandung 6 bulan.

Berang dengan desakan mangsa,suspek bertindak membunuh mangsa sebelum membakarnya.

Sesuai dengan laporan polis Polresta Pekanbaru, SU.berikut adalah beberapa fakta menarik disebalik kejadian tersebut.

1.Rentung hingga tidak dapat dikenali
Mayat wanita di temukan dalam keadaan terbakar mulai dari wajah hingga ke bagian pinggang,dipercayai mangsa di tutup dengan kain sebelum dibakar.

2.Mengandung 6 bulan
Dari hasil bedah siasat,pada rahim wanita tersebut ditemukan bayi laki-laki mati seperti direbus yang di anggarkan berusia 22 ke 23 minggu dengan berat 250 Gram

3.Sempat bersetubuh sebelum di bunuh
Dihadapan kepolisian pakanbaru suspek mengaku dalam  kronologi kes, dimana suspek sebelum membunuh mangsa sempat melakukan hubungan intim.

Katanya mangsa memenuhi ke inginan suspek selepas suspek berjanji akan bertanggung jawab atas kehamilan tersebut.

4.Di jerut pakai tudung sebelum di cekik
Susanto menceritakan sebelum dia membakar kekasihnya itu,terlebih dahulu dia menjerut leher mangsa dengan tudung.

“Waktu saya jerut dengan turung,dia masih meronta dan melawan,saya kemudian tidurkan dia ditanah dan mencekik lehernya sampai lemas.katanya

Selepa memastikan mangsa tidak bernyawa,suspek  menutup mayat dengan kain yang mereka beli kemudian membakarnya.

5.ayah mangsa sempat temui suspek
Dasril menegaskan bahwa suspek sebagai orang yang tidak memiliki rasa kemanusiaan.

Sebab menurutnya pada rabu pagi,ia sempat pergi merumah suspek untuk bertanyakan kabar anak gadisnya itu selepas tidak balik kerumah.

“Saya tahu mereka berkawan,jadi saya datangi rumahnya dan bertanyakan keberadaan anak saya selepas tidak nampak balik kerumah”

“Saat itu dia mengatakan tidak tahu,dan berkata kemungkinan ema pergi kerumah kawannya,dia juga mengatakan bahwa dia sudah menghantar ema kesimpang jalan rumah kami’Ungkap Dasril

6.Di kenali dari kasut
Siapa sangka barang terkahir yang melekat pada tubuh ema yang terbakar menjadi titik terang kes tersebut.

Menurut keterangan ahli keluarga,mereka seperti mengenal kasut pada badan mayat setengah terbakar yang viral dilaman media sosial.

Selanjutnya pihak keluarga dan seorang rakan mangsa bernama tesa mendatangi balai polis mengaku mengenali wanita dalam gambar viral tersebut.

7.Beg ema masih belum ditemui
Suspek pembunuhan tersebut kini masih dalam siasatan penuh,pihak polis Kapolresta Pekanbaru masih lagi mencari beg milik mangsa,sementara itu keterangan suspek mengenai hal tersebut tidak jelas dan kerap menukar pengakuannya.

8.Hukum mati
Dari hasil keterangan suspek dan barangn bukti dari lokasi kejadian,suspek di siasat mengikut pasal 338,yakni hukuman tembak mati,hukuman paling rendahpun penjara seumur hidup.

Sumber : Eberita

Tags: , , , ,

Category: KISAH VIRAL

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *