Isteri Rasa TERHINA Bila Balik Raya. Apa Yg Dilakukan Keluarga Mertua Buat Ramai TERPANA !!!

| August 30, 2017 | 0 Comments

Isteri Rasa TERHINA Bila Balik Raya. Apa Yg Dilakukan Keluarga Mertua Buat Ramai TERPANA !!! | My Berita Tular – Kisah tentang aku. Alhamdulillah rezeki belajar  berpendidikan seperti degree dan master tapi jadi surirumah sepenuh masa, jaga anak,buat tugas2 hakiki..

 

Cemburu tipu jika tiada sebab kadang2 terasa sgt bila orang perli2 buat apa belajar tinggi2 lepas tu tak kerja..duduk rumah.. buang duit dan buang masa..Sedih sgt sbb dulu masa kita kerja dan berduit, org buat baik ngn kita, layan kita elok2.. terutamanya keluarga sebelah mertua, tp skrg tak sama mcm dulu..sedih sgt..


Suami ckp jgn layan.biar diorg buat mcm tu..tp sy mmg terasa.. sy mmg ada ckp dgn suami nak.bekerja semula, tp dia tak bagi..suruh uruskan anak2 n rumah..nak apa2 bgtau..dia belikan..


Ye..mmg betul, makan pakai kami anak beranak semua cukup serba serbi..
Cuma dulu mmg saya selalu mewahkan keluarga sebelah suami..itu silap saya..bila sy dah tak bekerja,sy dah tak boleh nak bg apa2 lg..balik kg pun asik kena perli dgn family mertua.. kebetulan pula mereka yg dh berkahwin semua kerja kerajaan suami isteri..saya je yg tak kerja.. mmg selalunya sy yg akan jadi bahan mengata..bila balik kg blh katakan sy yg selalu masak dan basuh baju. Bgn paling awal antara semua.

Kdg2 pergi keluar belikan sarapan untuk 1 rumah..bukan sy balik kg goyang kaki..sy tau sy tak boleh nak bg diorg duit byk mcm dulu..jadi sy mmg kena ringankan tulang saya bila kat kg..kerah tenaga lebih..kdg2 tak rehat langsung..tp sy tak kisah asalkan sy dilayan dgn baik dan tak dibeza2kan dgn menantu2 yang lain.


Lagi 1 yg saya rasa terkilan, sy ada buat online biz..mcm2 la juga sy jual, semua yg sy jual semua diorg mintak..sy ni jd dropship je..untung brp sen..tp nak jga hati diorg suami kta belikan je..dia bayarkan kat sy..sampai bila nak pancing kasih syg dgn duit n harta..sy pun tak tau..


Sy minta komen dan pandangan serta kata2 semangat daripada anda semua.. terima kasih.

Sumber : KisahRumahTangga

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: KISAH RUMAH TANGGA

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *