Durjana Seorang Suami. Apa Kejadahnya Perempuan Sundal. Kata2 Suaminya Buat Wanita Ni Bertindak !!!

| September 28, 2017 | 0 Comments

Durjana Seorang Suami. Apa Kejadahnya Perempuan Sundal.Kata2 Suaminya Buat Wanita Ni Bertindak !!!| My Berita Tular – Saya berkenalan dgn Ex husbnd sya Tahun 2007(17tahun) bkwan dn bkawan smpai la kami mbina rumahtangga pada tahun 2009(19tahun msa ni) ok,2010 sya melahirkn bby prmpuan time ni ex husband sya bkje org nya,dia bagi dkt sya rm100 msa tu rasa syukur,rsa ckup sgt2..msa anak sya umur 8bulan,sya mngandung ank kdua 2011 sya mlhirkn bby sya prmpuan jgak..

Start adanya no2 ni,ex sya tidak bkerja,,kerja pn skjap pergi skjap xpergi,msa ni sya amatla hormati ex husband sy,klau dia kata A,A la sya ikut. Sya luahkn pda dia,sya nk bkje dgn niat nk mbntu dia,mla2 dia mmg xbg,sy pjuk2 dn dpt kerja di sbuah kilang,dia xizin sy kerja kilang sbnarnya,sbb dia kata kilang bnyk lelaki,sya ckp sy nk cube,dia pn ok.. Slesa kerja disitu,kilang ni bsar jdi msti ada bonus tahuan,sy mrasa smua tu.

Alhamdulillah Dapat Bonus

First bonus sya smbut besday anak sy no2,sbb spnjg sya berkahwin mmg xpnh buat majlis utk anak2..sya smbut besday anak sya guna duit bonus sya,ex husbnd sya xda kluarkn duit,sy jnis bknla nk bkira takpe sya phm.. Msa ank no2 ni,ex sy dh start maki hamun sy,sumpah sranah sy,dia ckp sy pergi bkn pergi kerja,sya mnyundal di tmpat kerja,sy diam sje bila dia ckp mcm2 sy sbar.. Sy jlnkn tugas sya,tiap kali blik kerja,sy tgk dia tgh tido di rumah..sy tnya dia ‘awk xkerja ke?’

Jwapan dia ‘eh ska hati akula nk kerja ke x,xpyh nk ajar aku,aku taw tnggungjwb aku’… Ok sya diam cmtula hari2 berikut.. Pagi2 klau pegi kerja xsah klau mata xbngkak,sblum sy nk pegi kerja mtk tlg dia anta sy kna hadap dlu prngai angin dia,hmpas2 pntu maki hamun dia,sy hnya mnangis shaja..xmmpu nk ckp apa2.. Pada tahun 2014 sya ngandung lagi ank k3,,dn msa ni rmah tngga kmi mmg dh dingin sgt,dia mmg xamik port lngsung hal ank k3 ni,msa sy ckp sy ngandung pn dia ckp’tah2 ni bkn ank aku’,sy abaikn,xguna sy nk btekak dgn org gila mcm ni,,sy pergi check up sndri naik mto ke hospital bsar,sy sndri uruskn smua,utk pngetahuan min n wrga krt sya operate ktiga2 ank sy ni,,last no3 ni doktor cdgkn suruh ikat shaja,mtk kerjesama ex husbnd utk dtg nk bncg tntg ikat prnakakn ni,sy bgtau dia dia bleh buat bdoh,buat tktau…shnggala last chehck up,dia bru dtg…

Bertuah Dapat Suami Hensem

Doktor tgk dia tgamam,mngkin dktor sngka ex husbend sy ni sehensem Syamsul Yusuf kot…hahhaha,dktor tu bleh bsik dkt sya ‘Allah,Tuhan rezekikn kamu ank2 yg sehat,ank2 yg comel,andai kmu tiada lagi jdoh dgn dia,dn btemu dgn jdoh lain btrus trg kata prnakan kmu dh di ikat,bnykkn bsabar’.. Dktor ni bg kata2 smngat.. Smpaila msa sy nk mlhirkn ank no3 ni,pnca nya sy dmm,bby xbgerak,sy bgtau ex husbnd tlg anta sy ke hospital sy dmm dn bby tak bgerak.. Dgn slamba dia kata ‘kau tu auta jee lbh,ingt aku xtau pmainan kau,dri aku lyan ko,baik aku g kerj’ (msa ni bru start kje) dia pn blah pegi kerja… Sy mntk tlg jiran antakn,smpai ke hospital doktor bsing knapa xdtg lbh awal bhaya katanya..

Dh slesai register smua,jiran sy psan suruh bgtau ex sy yg sya msuk hospital,sy msa ni mmg dh tawar hati gila2 dgn dia,sy dh keras hati tiap kali dia cemuh sy dgn kata2 kesat dia,airmata sy dh xbleh kluar… Sy lakukn apa yg jiran sy suruh,sy msg dia dn bgatu…tiba2 nurse kat kaunter pnggil kata ada org nk jmpe,rpenya dia dn dia bleh tnya sy ‘knapa xbgtau aku kau sakit’ …soalan bngang apakah dia bagi ni?? Esoknya tu sy dh kna operate,kluarla bby lelaki..

Tidak Tahan Dengan Perangai Suami

Msa ni mmg dh nekad sgt2 ,lahirnya bby ni nti,sy dh xbleh truskn hdup dgn dia,nk buat haluan msing2,msih terngiang2 di telinga ayat2 mnis dia bg pda sya prmpuan sundal,prmpuan sial,prmpuan nyusahkn hdup dia,prmpuan mngangkang dkt tmpat kerja,prmpuan itu ini….. Ank bru 2minggu sya dh dduk asing,sy tnggal dgn ibu sya,msa ni dia pernah tnya sya ‘kau xreti nk balik ke’ sya jwb ‘sya dh xnk dduk situ,dh xnk ada kena mngena dgn org dkt situ’ … Mngkin dia phm agaknya mksud sya,sya mtk dia lpaskn sy dgn cra baik…dia kata ‘aku xkn crai kan ko,klau ko nk pegi sndri’… Ok kau cabar aku,slama stahun sya naik trun mhkamah,dia xpnh hdirkn dri shnggala kli terakhir perbicaraan hakim Jatuhkn talak… Alhamdulillah ringan bebanan yg sy tggung slama ni,dn skrg ank no3 sy dh 2tahun lbh,slama 2tahun apa2 nafkah ank2 dia xpnh bagi 1sen pn….

Pengajaran

Ingt ya lelaki diluar sna,klau kau memaki hmun,guna bhasa kesat dkt istri2 tanggunla dosa,kerana isteri ni adalah rezeki,rezeki suami ni sbnrnya dtg dri isteri anak2 jgala amanh Allah dgn sbaik2nya.. Skrianya lelaki2 ni xmjalan kn tanggungjwab dri segi nafkah pe smua Tuhan tarik nikmat hormat pda isteri tu,isteri akn hilg hormat pda suami sdikit dmi sdkit… Ksian kmi kaum wanita yg teranayai.. Hargaila isteri2 anda..

Sumber : KisahRumahTangga

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: KISAH RUMAH TANGGA

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *