Issh..Menyesalnya Kahwin.. Hari2 Gaduh. Akibat Mulut PUAKA. Apa Yg Terjadi Kepada Suami Buat Ramai TERDUDUK !!!

| September 22, 2017 | 0 Comments

Issh..Menyesalnya Kahwin.. Hari2 Gaduh. Akibat Mulut PUAKA. Apa Yg Terjadi Kepada Suami Buat Ramai TERDUDUK !!! | My Berita Tular – Seandai kita bertengkar disbbkan benda kecik dijadikan pertengkaran besar dgn wife ke ngan asben ke jgn lah mengeluarkan kata yg x baik..kerna itu dianggap sbg satu doa..jika wife gaduh dgn asben jgn keluarkan kata macam ni “Pergi lah keluar Lh” ..”pi mampos lah”..pi kemana mana lah disebut..bnyk lagi kata2..

Mulut seorang isteri wlupun hanya percakapan saja masa bergaduh..Maka suatu hari nanti..Ya akan menjadi satu doa dan akan menjadi betul..Sama juga klu marahkan ank jgn sesekali keluarkan kata yg x baik..sbg contoh mcm jiran sy kni dia dah kehilangan suami nya bulan lepas..mereka sllu bergaduh..Sampai mengeluarkan kata x baik..kira hari hari bertengkar ..x tahu lah apa yg digaduhkan..

Masa suami nya nak turun kerja mereka bergaduh juga diluar rh.. suaminya lansung x berbunyi..sampai kan isteri nya mengeluarkan kata macam ni”lebih baik ko x yah baliklh..buat semak je tngok ko balik sini”..jadi suaminya x hiraukan isterinya lalu terus turun kerja..wktu ptg tu kedengaran isteri mengetuk pintu rh sy dlm keadaan menangis minta pertolongan utk antar ke hospital..

Jadi sy mengambil kunci dan tpon lalu membawa dia ke hospital..sy tanya dia utk apa ke hospital..kata nya suaminya kemalangan..motorsikal Termasuk bawah lori kata jiran sy..Dia ingat dpt jumpa suaminya lagi tapi x lgi..suami nya meninggal di tempat kejadian tersebut..klu x salah ingat helmet suaminya itu pecah dan kepala suaminya juga pecah..

Masa dlM perjalanan ke hospital juga dia asyik berkata”menyesal idah ckp macam tu kat abg pgi tdi”..diulangnya sambil menangis..Diorang ni pasangan blom dikurniakan zuriat lagi..Setelah sampai dihospital dia pun terua masuk keluar menuju ke bilik mayat utk diurus bawa balik rh..dan dikebumiKan ptg juga..

Sy harap cerita sy ni blh dijadikan sbg pengajaran utk semua orang..Lbih baik berdiam diri daripada berkata kasar..Otak ada gunakan..Pikir sblum berkata..X elok klu sllu bergaduh..selalu bergaduh x semestinya bahgia kata orang..kekadang bergaduh juga blh membuatkan hati sesorang utk berubah.. perubahan x ditunjuk begitu saja..akan diuji dgn dugaan..Min sampai sini saja apa yg sy nak sharekan tdi..saya harap apa yg sy kongsikan ni dijadikan pengajaran..hal yg kecik jgn diperbesarkan..Jgn kecam ye..sy cuma nak kongsikan benda baik je..ada pasangan yg dah lama kwin hati kental masa bertengkar..itu suatu yg menarik jarang kita dengar..

Sumber : KisahRumahTangga

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: KISAH RUMAH TANGGA

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *