Mimpi Ngeri !!! Krisis Makanan. Rakyat Venezuela Terpaksa ” Sembelih” Binatang Peliharaan Buat Ramai TERPANA !!!

| September 7, 2017 | 0 Comments

Mimpi Ngeri !!! Krisis Makanan. Rakyat Venezuela Terpaksa ” Sembelih” Binatang Peliharaan Buat Ramai TERPANA !!! | My Berita Tular – Venezuela ditemukan oleh Christopher Columbus pada saat pelayarannya yang ketiga menuju dunia baru. Pada tanggal 1 Agustus 1489 Columbus tercatat sebagai orang Eropah pertama yang menginjakkan kakinya didaratan utama Amerika Selatan. Kemudian Ia menghabiskan waktu dua minggu untuk meneliti daerah delta Rio Orinoco. Namun pada hari, berlaku krisis makanan rakyat Venezuela buat ramai tak sangka..

KRISIS makanan di Venezuela telah memaksa penduduknya menyembelih binatang peliharaan mereka untuk dijadikan makanan, demikian dakwa pemimpin pembangkang, Javier Chirinos.

Beliau dari parti Vente Venezuela turut memuat naik gambar di media sosial pada minggu lalu yang menunjukkan dua lelaki memotong daging anjing di tepi jalan di Caracas dan mereka didakwa berbuat demikian untuk makan.

“Ketika diktator memberikan AS$5 juta kepada AS, rakyat Venezuela makan anjing,” tulis Javier dalam akaun Twitternya.

Venezuela kini dilanda krisis makanan yang kronik hingga mengakibatkan berjuta-juta rakyatnya terpaksa mencari makanan termasuk menyelongkar tong sampah.

Pada April lalu, sebanyak 11.4 peratus kanak-kanak di kawasan Venezuela mengalami kekurangan makanan.

Sehingga Jun lalu, 62 peratus daripada keluarga di negara itu tidak mampu membeli telur.

 

Sumber : MyNewsHub via DailyMail

Tags: , , , ,

Category: KISAH VIRAL

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *