3 Kisah Pendek. Allah Bagi Pengajaran “DIRECT” Terus Buat Ramai Tak Sangka !!! Allahuakbar…

| October 26, 2017 | 0 Comments

3 Kisah Pendek. Allah Bagi Pengajaran “DIRECT” Terus Buat Ramai Tak Sangka !!! Allahuakbar…| My Berita Tular – Hidup ini penuh dengan ujian. Di sini di 3 kisah pendek yang menyedarkan kita semua.

Korang pernah dengar karma tak.? Karma ni lebih kurang macam balasan la..tapi ni perkataan sanskrit lama dan sekarang ni orang beragama Hindu pun pakai words ni.
As muslim,kita pun ada konsep karma.Tetapi,ayat sedap nye balasan Allah.
Jom aku nak cerita kisah benar

Kisah Satu
Ada satu hari,aku pergi isi minyak and nak topup touch and go sekali,aku nak isi touch and go rm20,minyak rm30. Masa dekat kaunter,aku hulur rm50..sepatutnya takde balance la kan duit aku.Lepas cashier dah bank in,aku mintak baki rm20 sebab aku ingat aku isi minyak je rm30.Lupa terus pasal touch and go.(ni sungguh terlupa and mamun masa ni).Cashier tu pun gelabah kot bila aku tanye balance rm30 mana.? dia bagi je..lepas dah isi minyak,baru aku perasan yang aku dah buat silap.Tapi aku boleh buat tak reti je..Terus start enjin and pergi pekan.Guess what,masa kat pekan,susah gila nak cari parking and aku bantai parking belakang hotel.Aku nak pergi klinik area hotel tu.So,aku kena sama hari tu..rm40.See.?Allah bayar cash.Sebab masa aku sedar tu aku spatutnya bagi balik rm30 kat cashier tu. Mesti die shot rm30 kan.sorry dikk..akak insaf..

Kisah dua
Ayah aku ada kawan dengan seorang pak cik ni.Tapi pak cik ni kuat gila gossip mengalahkan mak cik bawang. Ada satu hari dia datang rumah ayah aku semata mata nak gossip pasal ada sorang lagi pak cik ni kahwen dua. Dia datang pukul 4ptg,dah asar pun tak balik lagi.Asyik la mengumpat pak cik sorang lagi ni. Mak ayah aku dah tak selesa.Nak halau serba salah. Tiba2,jatuh habuk habuk dari kipas kat ceiling umah ayah aku tu. Habuk tu jatuh ketul ketul dah serupa macam ulat dah ayah aku cakap. Terus mak aku cakap ok la..cukup cukup la buruk burukan orang tu. Masa tu jugak pak cik bawang ni terbatuk and batuk dia tu tak baik sampai sekarang..See.? Allah bayar cash.

Kisah Tiga
Ada satu kali,aku macam bergaduh la dengan suami aku. So aku pilih untuk stop conversation before things get worst. Masa mulut aku diam,hati ni tak diam. Aku ckp dalam hati..geram nye dengan mamat ni. Kenapa la dia ni suami aku..masa tu aku tengah nak ketuk ais nak buat air untuk suami aku (kira aku tak ikhlas la masa ni) Lepas terdetik je macam tu dalam hati,terus aku terketuk ibu jari sendiri. Mendapat. See.? Allah bayar cash.

Ok tu je la nak confess..Sorry la if tak menarik.Harap bagi pengajaran kepada semua.

Sumber : Jane Doe

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , ,

Category: KISAH SOSIAL

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *